Hur ska golfen locka fler kvinnor? I Golfa! #1-2021 får du inspiration av klubben som har framgångsreceptet, den golfande riksdagsledamoten som prisats för sitt jämställdhetsarbete och nätverket som samlar kvinnorna på banan. Dessutom: Så blir du redo inför årets golfsäsong.

Läs hela tidningen digitalt här.

Axplock ur innehållet:

Fler kvinnor, allting vunnet

Fjolårets rekordsäsong till trots står golfklubbar alltjämt inför en rad utmaningar. Att locka fler tjejer och kvinnor är något många brottas med. Liksom att öka andelen kvinnor i styrelser och klubbledningar.

Precis som i samhället i stort är ökad kvinnlig representation en framgångsfaktor – det är Motala Golfklubb ett lysande exempel på.

En växande community

Green Queens vd Emma-Mathilda Steen vill krossa förlegade normer och se till att fler ska få uppleva golfens fantastiska värld.

De Vet Du spelar för att vinna

En är lugn och metodisk, den andra svingar vilt och sänker långputtar. Den tredje är … caddie. Golfa! träffar De Vet Du och pratar hole-in-ones, Michael Jordan-mentalitet och vikten av att aldrig tjura på banan.

Ladda för säsongsstart

Tack vare ny teknik och inomhusstudios har golf blivit en året-runt-sport. På Bokskogens Golfklubb i Skåne tränar juniorer med elitdrömmar och seniorer som vill fila på svingen för att vara startklara när säsongen drar i gång.

Ronden: Juno Blom, singelhandicapare och riksdagsledamot

»När vi delades upp i tjej- och killbollar kändes det som att vi var tillbaka på 1800-talet.«

Hur ska golfen öppnas upp för alla? Juno Blom borde veta. Den liberala riksdagspolitikern som prisats för sitt arbete med jämställdhets- och integrationsfrågor har faktiskt spelat på den svenska damtouren. Och hon har fortfarande 4,9 i handicap.

Är du redo?

Var 2020 året du spelade mer golf än någonsin? Började du igen efter ett uppehåll, tog dina första lektioner eller lyckades med första handicapsänkningen?

Nu är det dags att förbereda ett ännu bättre år på banan. Här är checklistan som hjälper dig en bit på vägen mot en bra säsongsstart!

Spela säkert

Golf är en njutbar sport på många sätt, men det blir allra bäst om man ser till att spela säkert – och slipper oroa sig för felflygande bollar.

Farligt spel förstör för alla, och kan leda till såväl tillrättavisningar som böter eller till och med avstängning.

»Har man kul lägger man inte av«

Före detta golfproffset Petra Rigby Jinglöv sadlade om till golfcoach, och tredubblade antalet tjejer bland Stockholms Golfklubbs juniorer.

»Vårt mål med träningen är inte primärt att skapa golfproffs, utan att fostra golfare som vill spela hela livet. Därför har vi jobbat med gemenskap och kamratskap som ledord.«

Nyfiken? Läs hela tidningen digitalt här.