Golfsverige är fantastiskt.

Det finns massor av berättelser, upplevelser och människor i Golfsverige som kan inspirera din golf och utveckla sporten, banorna och klubbarnas verksamhet.

Upptäck fler sidor av golfen.

Med fokus på värden i golfen snarare än nyheter i golfvärlden ger nya medlemstidningen Golfa! dig djupare reportage och fler perspektiv på idrottsutveckling och golfens roll i samhället. Alltid med Sveriges golfklubbar i centrum.

Tre tidningar 2020.

Golfa! är tidningen om Golfsverige – för Golfsverige! Tre fullmatade och inspirerande nummer landar i brevlådan i år, hos dig som är medlem i en svensk golfklubb (fyra nummer 2021). Första kom i slutet av maj och nummer två i slutet av augusti. Årets sista nummer kommer i november.

Starka profiler i första numret.

Proffset jagar perfekt bollträff. Blivande golfproffset sadlade om och byggde ett affärsimperium. Populära programledarens golfintresse ledde till en framgångsrik tv-karriär. Kungen av scenkomik pratar allvar om golfens glädje. Alla är – precis som du och din klubb – en del av Golfsverige! 

Läs #1-2020

Tema drivkraft i nummer två.

Det krävs vilja för att lyckas i golf – oavsett om du är elitsatsande junior, en senior som vill vinna över kompisarna, eller en klubb som vill sticka ut från mängden. Två av Sveriges mest lovande juniorer satsar hårt nu med målet att bli bäst sen. Vi pratar golftradition, distraktioner och arga amerikaner med golfmanagern Sarah Skönby. Möt tre av rekordårets nykomlingar och återvändare. Allt det och mycket mer i numret som fokuserar på drivkraft.

Läs #2-2020

Nummer tre: Rekordår – men vad händer nu?

I det tredje numret blickar vi mot 2021 och hur golfen ska ta hand om alla nya och befintliga golfare. Dessutom: träffa mannen som förlorade sin arm till en krokodil, läs om hur varje golfsteg räknas i jakten på en friskare kropp och knopp och vi listar 18 av alla hundratals goda miljöinitiativ på våra svenska klubbar.

Läs #3-2020

Digitalt smörgåsbord.

Förutom tidningen Golfa! kommer du kunna ta del av digitalt innehåll med fokus på golfklubbarna, de svenska landslagen och nationella tävlingar och tourer.

Vi smygstartar satsningen 2020 med KlubbTV, Sveriges nya onlinekanal för rörligt golfinnehåll med klipp, intervjuer och livesändningar från de svenska nationella tourerna och tävlingarna. Dessutom får du interaktiva utmaningar i Golf GameBook (se bland annat Junior Program) och spännande nyhetsbrev.

 1. Behöver jag göra något för att få den nya tidningen?
 2. Nej, du behöver inte göra något. Tidningen Golfa! kommer automatiskt att skickas ut till alla med ett aktivt golfmedlemskap enligt principen ett nummer per hushåll, precis som Svensk Golf gjorde tidigare.

  Är du medlem men har inte fått tidningen? Logga in i Min Golf, gå in i Mina inställningar > Mina kontaktuppgifter och kontrollera att du har rätt postadress inlagd. Om adressen stämmer, kontakta din golfklubb och berätta att du inte fått tidningen. 

 3. Vad händer med tidningen Svensk Golf?
 4. Från maj 2020 skickas tidningen Svensk Golf inte längre automatiskt till dig som en medlemsförmån i ditt golfklubbsmedlemskap. Men tidningen lever i högsta grad vidare, för dig som tecknar en prenumeration.

  Tidningen ges ut av förlaget Egmont Publishing som äger varumärket Svensk Golf. Mer om hur du kan prenumerera till specialpris och samtidigt stötta juniorverksamheten på din hemmaklubb hittar du här

 5. Vad kostar den nya tidningen?
 6. Den nya mediasatsningen med tidningen Golfa! och nya digitala tjänster ingår i den medlemsavgift din golfklubb betalar till Svenska Golfförbundet.

 7. Vad blir det för innehåll i den nya tidningen?
 8. Golfa! är tidningen om Golfsverige – för Golfsverige!

  Innehållet i den nya medlemstidningen riktar sig till dig som golfspelare. Anslaget blir annorlunda jämfört med Svensk Golf och ska inspirera till utveckling av Golfsverige med nya perspektiv och nyfikna vinklar.

  Genom intressanta reportage och spännande profiler ska Golfa! lyfta fram klubbliv, framtidsfrågor, spelets utveckling, hållbarhet och mycket annat. Vi gör både djupdykningar i hjärtat av Golfsverige och intervjuar profiler som inte alltid förknippas med vår idrott. 

  Läs nummer 1 digitalt

  Läs nummer 2 digitalt

 9. Var kan jag ta del av det digitala innehållet?
 10. Den digitala delen av Svenska Golfförbundets nya mediasatsning omfattar flera olika kanaler där fokus är att du själv ska kunna välja vilken typ av golfnyheter och golfinnehåll du ska få.

  Vi smygstartar satsningen 2020 med KlubbTV, Sveriges nya onlinekanal för rörligt golfinnehåll med klipp, intervjuer och livesändningar från de svenska nationella tourerna och tävlingarna. I nummer ett av Golfa! skriver vi på sidan 12–13 lite om vad du kan förvänta dig i år (läs artikeln digitalt här).

  Under 2021 kommer vi att lansera fler kanaler och mer spännande innehåll som både inspirerar dig som golfare och gynnar din golfklubb.

  För golfklubben: Läs mer om mediastrategin här.